Во контекст на политиката на владата, која расчистува со историските кражби, неопходно ќе е да се расчистат историските кражби и на расколничката МПЦ.

За почеток ја предочуваме следнава историска кражба:

Кога претходно овој народ имал своја држава за АСНОМ да ја “возобнови”? Ако имал, која е таа држава?

И, каква врска има тоа со “воскреснувањето” на ОА, кога таа никогаш во своето постоење не била во рамките на некаква македонска држава?

До кога, и до каде мисли да стаса МПЦ со продавање ветар и магла?

Нели гледаат дека се ближи денот и веќе е дојден кога ќе мораат на суво да ги проголтаат сите лаги, бубачки и гадинки со кои половина век ги трујат душите на своите следбеници?

Линк: