Заев изјавува дека ДПМНЕ веќе не им може ништо на судиите. Сега им може само Заев.

Заев дава изјава дека ВМРО не им може ништо на судиите. И тоа е добро.

Но, преќутува дека во време кога владее токму неговата партија, веќе две години скопскиот суд одбива да ја регистрира ПОА, иако за тоа има правосилна пресуда од Европскиот суд за човекови права, со која на С. Македонија ѝ се налага да ја регистрира ПОА.

Со тоа Заев директно се меша во судството и го попречува владеењето на правото.

Граѓани од било која политичка партија, ако наседнувате на ваквите политикантски изјави, како оваа последнава на Заев, ќе бидете само соучесници во процесот на одбивањето да се доврши државава.

Згора на тоа што отсуството на владеењето на правото, ако сега паѓа на грбот на ПОА, а вие ќутите, ќе видите, веќе утре ќе падне и на ваш грб.

Повеќе на: