Ако за случајот „Талир“, се поднесени обвиненија дека се слевале пари од рекет на фирми кои добивале државни тендери, со кои е изградено седиштето на ВМРО-ДПМНЕ и е финансирана партијата, а, е првообвинет поранешниот премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ, зошто по обелоденувањето на листата на донатори во корист на МПЦ, од кои добар дел се фирми, не се поднесе ново обвинение, овој пат проширено и против архиепископот Стефан и против МПЦ како правно лице, за организирање и соучесништво во овој верско-државен рекет.
Зар е МПЦ недопирлива англиска кралица во оваа демократија во обид?

Повеќе: