Што мислите, кој од овие на фотографијава е поголем по ранг удбаш? Кој на кому му поднесува рапорт? Таа спрега на релација МВР-МПЦ-ДБК, како што неодамна јавно призна и расколничкиот поп Санџаковски, никогаш и не престанала да функционира.

Секој треба да биде свесен со кого си има работа.

И, така, додека дечурланава си играат држава, си делат ордени по принцип – јас тебе војводо, ти мене сердарот, вицепремиерот Османи во Хрватска најавува кантонизација.