Воопшто не ѝ се ситиме на Јанкуловска, но не многу одамна, Јанкуловска, со конструирање лажен политички случај против ПОА, а во содејство со расколничката МПЦ, се фалеше за добро сработена работа.

Но кој се фатил да одработува за расколниците од МПЦ и така да ја гони сеправославно признатата Црква, очигледно не видел аир.

Заев за во иднина треба да има претстава како се одвиваат работите кога човек на сметка на поддршка на расколничката МПЦ ја онеправдува сеправославно признатата Црква.