Наместо од расколот со горчлив вкус, да ги принесе верниците кон најслаткиот Бог во Соборната Црква, помрачената „ѕвезда“ од Бигорскиот манастир – Партениј, идолски го принесува неговиот лик да го јадат – за да имаат дел со него.

Па ќе им рече: Вистина ви кажувам, ако ја јадете оваа торта, ќе имате живот расколнички во себе.

И се чу глас: „Во устата ќе ти биде слатка како мед, но во стомакот твој таа ќе ти биде горчлива… А името на таа ѕвезда е Пелин“.