У понедељак на партијском „Балу вампира“, т.з. „Светосавској академији“ биће људи. Али ти људи ће тамо бити по политичком нарђењу, као послушници, не као слободна бића. То неће бити свесрпско, свеправославно сабрање, него партијски митинг. Његош каже да је самообмана убитачна и за људе, и за народе.

Зато, ви који нисте самообманути, нађите достојанственији начин да прославите Светог Саву. Стоиљковићева партија је шака јада Срба из интереса, они су пајтон партија, зато немојте да дозволите да се стављате у њихов контекст. Његош каже да страх животу каља образ често, али ко на брдо, ак и мало стоји, више види но онај под брдом. Дакле, попните се на брдо Цркве, где су сви Срби и сви народи заједно у Христу са Светим Савом. Немојте да останете слепи испод брда партије, која вас искоришћава како би само неки имали бенефит и која вас дели, а не сједињује.

Расколник Стоиљковић је годинама славио свој „Бал вампира“ са тиранином Груевским и осталом политичком бижутеријом, смешући се својој личној користи (то слика јасно говори), док је Архиепископ охридски Јован из Охридске архиепископије Српске патријаршије, такође годинама трунуо у затвору због јединства наше Цркве. Али Архиепископ Јован и наша патријаршија су, како каже Његош, као тврди орах, који је воћка чудновата, не сломи га, ал зубе поломи.

Ипак, расколник Стоиљковић није ни прстом мрднуо како би помогао Архиепископу и нашој Цркви, јер је њему његов стомак битнији од Цркве, и сада жели да и Србе као послушне пионе потчини свом стомаку.

Зато, не идите на Стоиљковићев „Бал вампира“ у понедељак, јер нико ко ће тамо отићи, био политичар, био поп, било ко, неће кући понети ништа добро, неће понети благослов Светог Саве јер Свети Сава неће бити тамо. Да парафразирамо речи Његоша, свак је рођен да по једном умре али брука живи довијека. Срби, ако сте Срби, немојте да се брукате.

Срби припадници Српске патријаршије у Северној Македонији