Годинама уназад један део аутохтоних Срба из Северне Македоније, заблуђени расколником Иваном Стоиљковићем „прослављају“ празник Светог Саве, оснивача помесне Српске Цркве, намерно стављамо „прослављају“ у наводницима, јер га тотално комунистички „прослављају“, дакле без Цркве.

Реч је о такозваној „Светосавској академији“ без Светог Саве, дакле реч је о партијском лудилу, у коме истински црквени људи не би требало да учествују, јер Свети Сава није привезак и партијски светитељ за једнократну, партијску употребу расколника Ивана Стоиљковића, који годинама гања и прогања мученичку Српску Цркву у Северној Македонији, него је Свети Сава свеправославни светитељ, који се прославља са Црквом.

 Срби, ви који сте заиста Православни, пазите шта радите. Чувајте се осуде.

Србима у Северној Македонији нико не брани право постојања. Срби су уставна категорија, шта више увек има Срба који су на врху власти и на угледним позицијама, али Србима и осталим грађанима забрањене су верске слободе, а у то директно учешће има расколник Иван Стоиљковић. Срби су синоним за Православље, али нажалост већина њих у Северној Македонији, делом и због расколника Стоиљковића, јесу, замислите, расколници.

Можете да замислите која је то шизофренија да црквени празник прослављате без Цркве. Према речима Светог Аве Јустина Ћелијског, оваквом приватном прославом расколника Ивана Стоиљковића, Стоиљковић и заблуђени Срби, у суштини, као прави србокомунисти, не славе, него данас опет разапињу Светог Саву.

Као верници СПЦ, апелујемо на Православне Србе да не узимају учешћа у Стоиљковићевом поновном ритуалном разапињању Светога Саве на такозваној партиској „Светосавској Академији“ без Светог Саве, у Скопљу, како не би на себе навукли осуду.

Данас је сасвим јасно да је Ивану Стоиљковићу и србокомунистима више омилео раскол и богоборство, него истинска вера Светог Саве Српског.

Да подсетимо да држава Северна Македонија још увек спроводи државни прогон на Охридску архиепиксопију Српске патријаршије.

Време је да и политичари из Србије бар мало размисле и да се не поведу неистинама које им расколник Иван Стоиљковић пласира, него да коначно изаберу или подрже једног честитог Србина, који ће се бринути о интересима српског народа у Северној Македонији, а не расколника Стоиљковића, који их гура у раскол и пропаст. Иван Стоиљковић забада нож у леђа Српској Цркви у Северној Македонији.

Људи, честити Срби из Северне Македоније се полако али сигурно буде од Стоиљковићевих заблуда и ту му не помаже ни политичко наручено ордење од нашег Свјатејшег Патријарха. Ако политичари из Србије наставе да толеришу расколника Стоиљковића, они ће бити саучесници у прогону СПЦ и у Стоиљковићевом поновном разапињању Светог Саве у Скопљу.

Срби припадници Српске патријаршије у Северној Македонији