И овој Бачев е МПЦ, зарем не? Ќе се најде ли некој, на пример портпаролот на МПЦ да му каже дека ова е само грда амбалажа од христијанство без суштина или пак на МПЦ, во недостаток на единство ѝ одговараат вакви девијантни појави, во духот на изреката “дај шта даш”?

Ако сака нека застане зад национален симбол, никој не му брани, но како и кого ќе напаѓа во име на христијанството кога има и Албанци и Грци и Бугари и Срби христијани?