Патријарх Павле: “Неволји имаме многу, не само од непријателите или од незнабожците, туку ги имаме и од оние кои велат дека се Христијани.

И, сега ние гледаме како тие Христијани постапуваат нечовечки…

Кога така би постапувале и ние, би биле уште повеќе осудени: на кого му е дадено многу, од него многу и се очекува!

Работата е во тоа да издржиме до крај.”