Патријархот во Истанбул ова му го порачал на митрополитот Неојонијски и Филаделфијски Гаврил (Папаниколау), кој како специјален пратеник на грчкиот архиепископ го посетил Фанар за да ја изрази загриженоста на архиепископот Јероним и на Православната црква на Грција по однос на ова прашање.

Линк: