Во денот кога силата на Севишниот слезе во утробата на Дева, да се потсетиме на „теологијата за создавањето“ на еден академски верник од редовите на МПЦ:

“Погледот божји , во вид на молња ја оплодил земјата преку Скопска Матка, од која произлезе сѐ.”

Овој академски припадник на МПЦ тврди и дека Македонците живееле во Америка пред 14.500 години, дека тие ги донеле коњите во Америка и дури дека и Индијанците се нивни потомци.

Дали МПЦ го дели ставот со својот припадник? И дали Индијанците го црпат идентитетот од МПЦ?
Бидејќи МПЦ не осудувала, ниту ќе осуди вакви појави, значи се сложува.

Погледни го видеото: