Заев, прво, во право си дека македонската иднина зависи и од ПОА, посебно кога ќе почне скринингот на правосудството.

Заев, ти се лизга низ раце историската шанса бидејќи одбираш да вршиш прогон врз верска основа со нерегистрирањето на ПОА и одземањето на пасошот на архиепископот Јован.

Заев, ја одземаш иднината на граѓаните со тоа што се мешаш во црквата а не ти е местото таму да се мешаш зашто ја ставаш МПЦ во изолација и наместо со почитување на верските слободи избираш Македонија да биде делумно слободна земја.