Според Вселенскиот Патријарх, МПЦ го брише од своето име “Македонска” и го менува името во ПОА.

Кое друго достоинствено име ѝ преостанува, откако денес Вселенскиот Патријарх категорично пресече дека “решението за црквата во Скопје ја исклучува употреба на именката Македонија, ниту било какви деривати од истата.”