Името Ленин, засекогаш ќе остане запаметено во историјата како синоним на жесток гонител на Црквата. Но гледаме кај нас, по неуспехот со БПЦ, МПЦ сега сите свои надежи ги возлага токму на Ленин?! Нашиот Ленин, ноќниот волк. Некој ќе рече, волците се надеваат на помош од ноќните волци.

Шегата настрана, но навистина, во колкав ли очај треба да живееш кога дошло ред моторџии да го решаваат статусот на МПЦ.