Колку до вчера, МПЦ уште на чело што не го носеа сонцето од Кутлеш. Во него се колнеа и се клањаа повеќе од на крстот Господов. А, сега, откако се смени политиката го кријат како ѓубре под тепих.

Барем да покажат минимум доблест и јавно да се покајат за истакнувањето пагански симболи во храмовите.

Вака, утре ако дојде некоја трета политика, кој знае каков сѐ циркус се спремни да направат, од црквата и од верата?!

Линк: