Во низата јавни личности и новинарот Васко Ефтов потврди дека Комунистичката партија на Македонија ја “возобновила”, т.е. ја создала МПЦ како расколничка групација.

И сега расколничката МПЦ сака сите православни цркви да ѝ признаат комунистичко “возобновување”.

Ете тоа е таа површна леснотија на постоењето на расколничката МПЦ.

Погледни го видеото: