Нѐ ли беше овој големот „експерт” за верски прашања, кој си го пикаше носот кај што не му беше работа – да решава црковни проблеми, да дава квалификации за канонската црква, да го форсира расколот, наспроти соборното православие?

Со што ја задолжи толку државата, што цело време му се раздолжува, уште и со нелегитимно добиена нова функција?

Или сѐ уште го користи кредитот на дедо му, кој одработи за комунистичката партија во однос на расколничката МПЦ?

Линк: