Еден цивилизиран народ не смее да си дозволи да се однесува нечовечки, ниту кон коските на своите воени непријатели, а уште помалку, кон коските на блиските народи кои учествувале во неговото ослободување од Турците. Но, со овој филм, МПЦ-овскиот раскол си го покажува своето лице на оѕверен крадец.

Погледни го видеото: