Навистина е жално кога името на еден човек (бонвиван) што носи мантија, веќе од никого не се доживува во контекст на црквата, туку само во контекст на дневно-политички, бизнис и црковни замешателства, како и световен хедонизам – голф, глисери, марихуана, жени…

На крајот цената ја плаќаме сите ние, обичните луѓе.

Но, цената од неговото поведение поединечно посебно скапо си ја плаќа и расколничката МПЦ.

Повеќе на: