Ваша светост Вартоломеј Архонтонис, повлечете ја одлуката за непокајаните расколници, вратете го единството во православната Црква, спасете го светот од гневот Божји кој нѐ снајде со вирусот на расколот. Ако не заради православните, заради Римјаните кои толку многу ги љубите, а кои сега масовно страдаат заедно со сите нас.

Повеќе на: