БПЦ ќе им даде оган на расколниците, но под еден услов, а тоа е – да немаат облечено богослужбени одежди на себе.
Тоа значи дека не ги есапат за црква, и дека не сакаат да се замерат со другите сестрински цркви заради некоја си расколничка организација како МПЦ.
Ќе им дадат од огнот, како што би му дале на било кој.
БПЦ ги вози МПЦ само ако може да си искористи нешто за бугарската кауза, а неразумните од синодот на МПЦ сакаат да придонесат во тоа.

Извор: 24часа.бг