“Православната црква на Украина”, истакнала натпис: Смрт на Московјаните!

Тоа ли е Православие!
Дека расколот е дело на омразата, верниците на ПОА одамна го сфатија, преку сите прогони и затвори кои расколничката МПЦ ги спроведува врз ПОА. Но, гледаме дека тие се тотално безуспешни, бидејќи на ПОА, исто како и на УПЦ-МП, целосно се исполнуваат евангелските зборови дека Црквата ниту вратите на пеколот нема да ја надвладеат.

Повеќе: