Автор: sobornopravoslavie (Страна 2 од 46)

Расколот звучи тотално шупливо

Колку шупливо звучат овие зборови од скриншотот, кога се изговорени од устата на еден расколник. Инаку “љубовта” на расколникот Партенија и неговите од еМПеЦе-то го стави Архиепископот Охридски Јован да скапува во затвор, а љубовта Божја и на Соборната Црква го извади од таму нов. “Љубовта” на расколникот Партенија и еМПеЦе-то фрлаше во затвори, рушеше […]

Прочитај повеќе

Горан Јанев (ИСППИ): Каква е таа национална заедница во која едните се валкаат во луксуз, а мноштвото на дотраени каучи, и огромен број во кал и прав?

“Нашето имагинарно е сведено на препознавање на националното трло во кое доброволно и ентузијастички се втурнуваме, а таа и таква заедница, базирана на глупави митови, а не на идеа за взаемно изразено, артикулирано и остварено добро, не ни заслужува да се нарекува заедница.” Заклучок: – Расколничката МПЦ е, бездруго, еден од тие “глупави митови”, за […]

Прочитај повеќе

Христос непрестано повикува:

Христос непрестано повикува: – Стефане излези од раскол! Излези Стефане! Ама Стефан, инает, не излегува.

Прочитај повеќе

Наградно прашање до расколничкиот игумен Партениј и до неговите расколнички монаси:

Наградно прашање до расколничкиот игумен Партениј и до неговите расколнички монаси: Кој го има првенството на чест на Светиот Оган, Истанбул или Јерусалим?

Прочитај повеќе

“Воскресението” како главен бизнис на расколничката МПЦ

“Воскресението” како главен бизнис на расколничката МПЦ. Дали МПЦ ќе се солидаризира со нејзините верници и нема да им наплаќа во следните 6 месеци? (види линк) Антологиско признание на дедо Тимотеј дека половина од сите приходи МПЦ ги остварува од Велигден. Тоа е потврда дека 99% од нивната “паства” само тогаш, во текот на годината, […]

Прочитај повеќе

Паралелни “благовештенија” на МПЦ

Во денот кога силата на Севишниот слезе во утробата на Дева, да се потсетиме на „теологијата за создавањето“ на еден академски верник од редовите на МПЦ: “Погледот божји , во вид на молња ја оплодил земјата преку Скопска Матка, од која произлезе сѐ.” Овој академски припадник на МПЦ тврди и дека Македонците живееле во Америка […]

Прочитај повеќе

Тоа е таа позната „љубов” на расколничката МПЦ

Корона вирусот стана синоним за смрт во светот, која и најголемиот душман не би требало да го снајде. Дури и непријателите во светот денес се обединија поради него. Само на верниците од МПЦ кои пребиваат во лажната „љубов“ на расколот, злото почна и од уши да им излегува. Човек да си нема работа со „љубовта” […]

Прочитај повеќе

Томос недоразбирање!

Пораки од карантин

Легионот на еМПеЦе-овската автофекалија

Некој си Марија Григорова ни порачува дека имало раскол помеѓу Москва и Истанбул, дека ние сме одбрале руска страна, и уште ни се заканува дека да не била кризава ќе сме виделе ние убаво како Истанбул ќе ѝ дадел автофекалија на расколничката МПЦ. Со длабоко жалење дека е така, но очигледно Марија Григорова е демонизирана […]

Прочитај повеќе

Страница 2 од 46

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén