Одговор на Епископот Атанасиј (Јевтиќ) на интервјуто на расколничкиот архиепископ Стефан за „Политика“ Во вчерашна „Политика“ (09. 02. 2004 г.), објавен е „Разговор со Архиепископот охридски и македонски г. Стефан”, та по тој повод, заради неупатените читатели, сакаме да изнесеме извесни историски и црковно-канонски забелешки, бидејќи во тој текст (со потпис на Мирче Томовски), има […]

Прочитај повеќе