Датум: мај 7, 2019

Стефан повторно се избламира

Со речник на политичар г.Стефан ја коментираше посетата на папата, со која Ватикан „подал рака кон народот и државата“. Но, тука на Стефан му ја нема црквата, неговата МПЦ. Папата, значи, не и подаде рака на мнозинската верска заедница – расколничката МПЦ. За разлика од Бугарија, каде во просториите на бугарската патријаршија, на ниво на […]

Прочитај повеќе

Стефан на гости кај папата, работи на штета на Православието

Посетата на папата проследена со неодење на децата на училиште, со неработење на целата администрација, со ограничување на движењето на граѓаните, со присуство на полицијата на секој чекор од градот, со заварување на шахтите и тргање дури и на контејнерите како и безброј други тоталитаристички мерки за загрозување на слободата на граѓаните, накратко речено претставуваше […]

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén