Никој не ќе беше против доколку папата си служеше само во неговиот храм, но со службата на плоштад намерата е јасна, доаѓа да краде. Евангелието вели дека крадецот доаѓа само да украде, да убие и да погуби (да украде од тие кои не се паписти, кои ништо не разбираат и духовно да го погуби). И […]

Прочитај повеќе