За секој искрен христијанин 7 мај ќе биде еден од најтрагичните денови во историјата на Скопје. Пристигнува поглаварот на најголемата христијанска ерес со скриена закана да однесе илјадници души. Доаѓа триумфално, во умислена “апостолска” посета, да проповеда среде центарот на градот, како да е Апостол Павле меѓу незнабожците на Атинскиот Ареопаг. Но, таква е сликата […]

Прочитај повеќе