Сè она што своевремено беше мотив за митрополитот Теодосиј Гологанов писмено да бара унија со папата, буквално истите политички идеали веќе 50 години слепо ги следи и расколничката МПЦ, без успех пишувајќи писма до Москва, Софија и Цариград, обидувајќи се да биде примена во Црквата преку исповедање на вера во нацијата. Сепак, изгледа во право […]

Прочитај повеќе