Архиепископот охридски Јован во интервју за „Вечерње Новости“, зборува за актуелните случувања со доаѓањето на папата, за курсот кој власта го завзема против Европската Унија со неспроведувањето на одлуките на судот од Стразбур, потоа за проблемите на непризнатата МПЦ…: Доаѓањето на папата не би било спорно, но станува спорно затоа што пред десетина години на […]

Прочитај повеќе