Во Украина, паралелно со жестокиот верски прогон на канонската црква, во тек е предизборна “Томос-турнеја” во која Порошенко патува низ земјата со томосот издаден од Патријархот Вартоломеј за автокефалијата на ПЦУ, што како политички памфлет и трофеј им го покажува на гласачите. Ова го поттикнало германскиот печат да се пошегува: Порошенко го користи Господ Бог […]

Прочитај повеќе