Датум: февруари 7, 2019

Р. М. го смени името и прифаќа ограничен суверенитет. Дали продолжувањето на верскиот прогон врз ПОА ќе биде со европско знаменце?

Р. Македонија си го смени името и сега се самоидентификува, а и другите ја препознаваат како Р. Северна Македонија и така ги започна интегративните процеси. Со влегувањето во НАТО и следно во Европската Унија, државата уште прифаќа ограничен суверенитет, бидејќи станува дел од поголема заедница. Тоа е легитимна одлука на една мала и слаба држава […]

Прочитај повеќе

г.г. Стефан, за жал, тежок лицемер и џаболебар

Поглаварот на непризнатта и гетоизирана МПЦ, не знаејќи како да го потроши денот, се разшета на средби за да се слика и одлучи повторно да лицемери, честитајќи му на премиерот за промената на името на државата, со цел влез во НАТО. А претходно толку плачеше кутриот да не се менува името на државата. Но не […]

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén