Ако Литиргијата му е најважна на еден монах, во случајов на отец Партениј, тогаш тоа за него нема цена и тој ќе влезе во соборната Црква за да се причестува во неа, а нема да се ценка ко на пазар, или не дај Боже, да умре чекајќи за да влезе во Црквата. Со оваа изјава […]

Прочитај повеќе